Angst om te falen?

Waardoor ontstaat de angst om te falen. Zodra wij ons focussen op het doel en dan gaan bedenken wat er allemaal kan gebeuren als we het resultaat niet halen ontstaat de angst om te falen. Met deze manier van denken vergeet je te genieten van de weg die je aflegt naar het doel en ben je vooral bezig met toekomst en niet met het nu.

Zelf heb ik ook ondanks mijn jarenlange ervaring soms de angst om te falen, bij het starten van mijn coach bedrijf bijvoorbeeld. Ik heb jarenlang aan grote organisaties leiding gegeven en toch is het starten van een eigen bedrijf nieuw en spannend. Wat als een klant het gevoel heeft dat hij/zij niet is geholpen……. Dan realiseer ik mij dat ik met al mijn studies van NLP, transpersoonlijke coaching, systemisch coachen en mijn ervaring als leidinggevende veel te bieden heb. Bij deze opleidingen heb ik ook geleerd hulpbronnen in te schakelen, hulpbronnen in mijzelf en bij andere mensen om mee te sparren en kennis te delen. Nu ik mij dit heb gerealiseerd kan ik genieten van elke stap die ik in het proces naar Cook & Coach heb gezet en krijg ik steeds meer plezier in het ontwikkelen van mijn coaching technieken.

Tijdens het koken gecoacht worden helpt de cliënt zijn focus te verleggen waardoor dat wat je onbewust vaak weet makkelijker naar boven komt. Wil jij anders om leren gaan met je angst om te falen en wil je leren genieten van de weg naar je doel. Ik kan je daarbij helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.