Heb het lef onzeker te zijn

Heb het lef onzeker te zijn.

Soms word je erdoor overvallen, onzekerheid. Je krijgt een nieuwe opdracht of een nieuwe klant en dan komt soms ineens de twijfel om de hoek. Kan ik het wel, heb ik voldoende kennis en kunde om deze opdracht tot een goed einde te brengen of de klant goed te begeleiden en te ondersteunen. Natuurlijk mag onzekerheid er zijn, als ik het er laat “zijn” kan ik het verder onderzoeken.

Op dat moment stel ik mij de vraag van Byron Katie: Is het waar wat ik denk en daarna stel ik de vaag wat is de realiteit van de situatie. Na deze twee vragen, vraag ik mij af hoe kan ik absoluut weten dat het waar is. Door deze vragen aan mijzelf te stellen ga ik onderzoeken wat ik moet kennen en kunnen. Dan kijk ik bij mijzelf naar binnen en onderzoek wat ik kan en weet, dan is de realiteit zoals het is. Ik realiseer mij dat wat ik denk niet overeenkomt met de realiteit. Op het moment dat ik mij dat realiseer kan ik verder en de opdracht of klant vol zelfvertrouwen begeleiden.

Natuurlijk komen we soms in een situatie die ervoor zorgt dat je onzeker wordt. Je verliest je baan, je wordt ziek je hebt veel stres en je leven loopt niet zoals jij dat graag zou willen. Dan zijn er soms momenten dat je graag met iemand in gesprek gaat die niet emotioneel betrokken is bij de situatie.

Cook&Coach

Leny Vermeulen

Vanuit mijn NLP-achtergrond, Coach ik tijdens het koken of tijdens het wandelen. Het koken en wandelen zorgt ervoor dat je focus wordt verlegd en je oplossing, inzicht sneller naar boven komt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.